Подготовка на Вашето електрическо превозно средство за зимата Оставете коментар

Нека си признаем, зимата не е за всеки. Но за някои от Вас карането в студеното време, независимо дали за забавление, пътуване до местния магазин за хранителни стоки или ежедневното ви пътуване, може да бъде страхотно. Нашите електрически триколки са достатъчно здрави, за да се справят с лошото време и са безопасни за каране през зимния сезон, стига да се грижите за тях с основна поддръжка.

Поддържайте ги чисти, сухи и използвайте защита срещу ръжда

Сняг е добре, киша и сол не са. Скоро ще разберете, че вашата електронна триколка ще стане доста по-мръсна, когато карате през зимата в сравнение с лятното каране. Това е така, защото пътната сол, пясък и други екстри се използват, за да поддържат нашите пътища годни за движение и безопасни за шофьорите през зимата. Винаги избърсвайте вашия електрически триколка с кърпа след всяко каране, за да отстраните всички следи от сол, пясък, песъчинки и общи зимни отпадъци, за да избегнете ръждясване на частите и попадане на песъчинки в движещите се части, причинявайки допълнителни и ненужни повреди от износване на компонентите.

Поддръжка на батерията

ВАЖНО: Винаги носете батерията си на закрито и се уверете, че е над точката на замръзване или дори по-добре на стайна температура, преди да я заредите, или рискувате да я повредите.  Карането на Вашата триколка през зимата обикновено не е проблем при повечето обстоятелства, студеното време няма да повреди батерията ви. Най-голямото въздействие от карането на студено е намаленият обхват и заряд на батерията, поддържането на батерията топла, когато не се използва и преди каране, ще помогне донякъде, но като цяло колкото по-студено е, толкова по-малко обхват и заряд ще издържи батерията ви. Мощните предни и задни LED светлини помагат да сте сигурни, че сте видими и в зависимост от това къде карате, може да искате да направите повече. С по-малко място за каране отстрани на пътя през зимата, затъмняване по-рано и често намалена видимост, важно е да бъдете забелязан от други шофьори и пешеходци, докато пътувате. Добавянето на жилетка с висока видимост към вашия комплект за каране е добра идея.

Какво да избягваме

Въпреки че карането в снега на електрически триколки може да бъде изключително забавно и е много по-стабилно от велосипед с 2 колела, карането през вода и киша не е толкова забавно и трябва да се избягва, когато е възможно.

Съхранение на вашита електрическа триколка през зимата

За тези, които не са толкова запалени да карат през зимните месеци, има няколко прости неща, които трябва да направите, преди да паркирате своя триколка в гаража или на склад за повече от 30 дни. Препоръчително е да не съхранявате батерията си напълно заредена и да не я оставяте да се изтощи напълно, докато я съхранявате за продължителни периоди. Трябва да се съхранява безопасно с ниво на зареждане между 40% и 80% на място, което не изпитва екстремни температурни колебания, било то горещо или студено. Ако вашата електрическа триколка няма сменяема батерия, тогава цялата трябва да се съхранява на закрито. Като алтернатива, подвижна батерия може да бъде взета на закрито, докато самият триколка се съхранява в гараж или друга неотопляема среда. Трябва да проверявате батерията си ежемесечно, за да определите нивото й на заряд. Ако падне под 40%, трябва да го увеличите до между 40% – 80%. Задаването на напомняне в календара е добра идея.

Кога е твърде студено за каране?

Докато традиционният велосипед обикновено може да се кара през всякакъв вид зимно време, след като стане по-студено от -10C, батерията на вашия електромобил ще се затрудни да поддържа заряд за повече от 50% нормално и обхватът ви ще спадне значително. Някои електрически триколки също използват хидравлични дискови спирачки, вискозитетът на използваното минерално масло ще се увеличи, когато температурите паднат, което ще накара спирачните лостове да се чувстват по-бавни и ще изискват повече приложен натиск, за да спрат.

От EcoWay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *