Зареждане на електрически скутер и триколка 1

Зарядното устройство е проектирано за зареждане на електрически скутери , колела и триколки.

 1. Времето за зареждане е 6-10часа в зависимост от степента на разреждане на батерията. Няма нужда зарядното да се изключва веднага от захранването след светване на зеления светодиод идникиращ че батерията е заредена.
 2. Свържете първо зарядното към зареждащия куплунг на батерията и след това в захранващия контакт 230V АС, ще светни червен светодиод индикиращ  зареждане на батерията.
 3. Когато процеса на зареждане е приключил , изключете зарядното първо от захранващия контакт и след това от батерията.
 4. Никога не използвайте зарядни предназначени за друг вид батерии или електрически превозни средства. Използвайте зарядно предвидено за вашия електрически скутер и съответна батерия. При замяна на батерията се уверете че поляритета на куплунга съответства на куплунга на зарядното устройства както и по напрежение и ток.
 5. Пазете зарядното устройство от течности и прах. Не зареждайте при високи температури. Не използвайте при попадане на течности в зарядното устройство.
 6. Зарядното трябва да се държи далеч от запалими течности и газове. Пазете  от искри и открит пламък.
 7. Зареждайте при добре вентилирано помещение
 8. При зареждане , зарядното отделя топлина , не го покривайте и не го слагайте върху запалими материали.
 9. Пазете далеч от деца.
 10. Не зареждайте незарежаеми батерии.
 11. Не използвайте зарядното при наранен кабел и/или корпус.
 12. Избягвайте често зареждане. Оптималната честота на зареждане е когато показанието за заряд на батерията е на две черти на дисплея. Но това зависи и колко километра смятате да изминавате.
 13. При не използване на скутера  за по-дълъг период от време задължително батериите трябва да се зареждат веднъж на 2 седмици. Ако скутера позволява , може да изключите батериите и чрез предпазител или конектор.

1 Comments

 1. Батериите издържат около 30 км пробег, да имат гаранция 6 месеца на батерията 12 месеца на ел часта и 24 месеца на механиката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *